TERUG IN HET DAMESZADEL

DEMONSTRATIE

RIJDEN IN DAMESZADEL
Het rijden in dameszadel komt van oorsprong uit Engeland en was in principe voorbehouden aan de welgestelden. Halverwege de twintigste eeuw leek het zelfs te verdwijnen door de economische recessie en de Tweede Wereldoorlog waarbij veel dameszadels teloor gingen.
Veel dames stapten over op het herenzadel, ook doordat het dragen van een broek voor een vrouw genormaliseerd werd. Gelukkig is de traditie in stand gebleven door de eeuwen heen en ook nu wordt er in Engeland zelfs nog gejaagd en gesprongen in dameszadel!
Voor het rijden in dameszadel is het belangrijk dat een rustig paard beschikbaar is. Zo mogelijk een paard met soepele gangen. Er zijn echter maar weinig paarden die zich niet ‘gedragen’ onder dameszaal. Een goed geschoold en in balans gaand paard heeft geen extra training nodig om in dameszadel te worden gereden.
Tijdens British Weekend zal Anette van der Kolk van de Nederlandse Vereniging het Dameszadel op zaterdag en zondag met haar paard een demonstratie geven in het rijden met dameszadel en uitleggen hoe het werk en wat het rijden in dameszadel zo bijzonder maakt. De actieve vereniging heeft inmiddels zo’n 81 leden en laat graag mensen kennis maken met deze mooie manier van paardensport.

LOCATIE

Huis Verwolde
Jonker Emilelaan 4
Laren (Gld.)

OPENINGSTIJDEN

do. 18 mei: van 10:00 tot 18:00 uur
vr. 19 mei:
van 10:00 tot 18:00 uur
za. 20 mei: van 10:00 tot 18:00 uur
zo. 21 mei: van 10:00 tot 18:00 uur

CONTACT

Heerlijckheid Events 
info@heerlijckheidevents.nl
+31 (0)6 – 54 221 888

COPYRIGHT © HEERLIJCKHEID EVENTS